Ongerepte-Natuur.nl

menu

Over de site & contact

Hoogtepunten van 10 jaar website Ongerepte-Natuur.nl (2007-2017)

  • tijdelijke webpagina met een overzicht van alle natuurparagrafen van politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 (2016-2017)
  • een stelling op LinkedIn van Ongerepte-Natuur.nl oprichter Stefan Pasma leidt tot een interview met Trouw over een nieuwe opzet en inhoud van de nationale parken in Nederland. Het interview is zelfs ook van invloed op een motie in de Tweede Kamer (2013-2017)
  • een top 5 met de vijf wildste natuurgebieden van Nederland, veel media-aandacht (2011)
  • via een opinieartikel in Trouw (2007) doet oprichter Stefan Pasma een wake up call: 'De wolf komt er aan!'. In maart 2015 is het zover, na ruim 100 jaar afwezigheid liep er weer een heuse wilde wolf rond in Drenthe en Groningen
  • met een opinieartikel in Trouw (2007) pleit oprichter Stefan Pasma voor de terugkeer van de bruine beer in de Nederlandse natuur. Later nogmaals in Trouw (2010) en NRC (2013)
  • webpagina met een vrijwel volledig overzicht met wilde natuurgebieden in Nederland; de geboorte van website Ongerepte-Natuur.nl (2007)
  • oprichter Stefan Pasma pleit voor een tweede Oostvaarderplassen van 40.000 hectare groot in het Markermeer (2006)

Voorjaar in de Gelderse Poort

Over website Ongerepte-Natuur.nl

In 2007 heeft Stefan Pasma deze website opgericht omdat hij op zoek was naar een overzicht van natuurgebieden in Nederland die een wildernis-achtig karakter hebben. Dit overzicht bleek er niet te zijn dus hij besloot dat toen zelf te maken. Uit dit online-overzicht is toen de website Ongerepte-Natuur.nl ontstaan. De website trekt bijna 4.000 unieke bezoekers per maand. De non-profit website heeft als doel om meer bekendheid te geven aan de -mogelijkheden van- wilde natuur in Nederland, de Noordzee en de Waddenzee. Met wilde natuur wordt bedoeld: natuur die zijn eigen gang (weer) mag gaan en waarbij de mens in principe niet meer ingrijpt.

Stefan Pasma in de Millingerwaard

Over Stefan Pasma

Stefan Pasma werd al vroeg gegrepen door de natuur. Al tijdens zijn derde levensjaar ging hij vol verwondering op zijn knieën voor de rood-met-witte-stippen-paddenstoelen, de bekende vliegenzwam. Boeken als De grote droogte in waterland en Natuur uitschakelen, natuur inschakelen zette hem op het spoor van het bestaan én de mogelijkheden van zelfredzame, robuuste natuur in Nederland. Na zijn studie Milieuhygiëne in Wageningen heeft hij samen met Ruud Lardinois, Tom Bade en Luc Jans het opiniërende tijdschrift over natuurontwikkeling Nieuwe Wildernis opgericht. Stefan bedacht ook de naam Nieuwe Wildernis voor het tijdschrift. Het blad kwam voort uit de nieuwsbrief Molm van Stichting Kritisch Bosbeheer.

 

Stefan Pasma publiceert in landelijke dagbladen, vakbladen, op internet en hij twittert. Als publicist (stefanpasma.nl) schrijft hij onder andere over thema's als wilde natuur, maatschappelijke kwesties en verkeer en vervoer. Daarnaast is hij werkzaam bij de gemeente Utrecht. Stefan woont in Utrecht.

Contact

Stuur een e-mail.

Fotoverantwoording

De breedbeeld en grootbeeld foto's zijn gemaakt in Nederlandse wildernisgebieden (diverse locaties in: NLDelta Biesbosch – Haringvliet, Nationaal Park Drents-Friese Wold, Gelderse Poort, Grenspark Limburg, Lauwersmeer, Noordzee, Veluwe, Waddenzee en Vlieland). De foto's zijn gemaakt met een compact camera, type Panasonic Lumix DMC-TZ18 en TZ-100.

De foto's zijn vrij te gebruiken mits de volgende bronvermelding (met link) bij de foto wordt geplaatst:

© Stefan Pasma, Ongerepte-Natuur.nl

De foto's van dieren in de zee en in de wildernis op het land, zijn afkomstig van internet. In het geval dat de maker van een foto te achterhalen was, is bij de maker om toestemming gevraagd en is de naam van de maker vermeld. Indien u dus een eigen foto hier tegenkomt; neem alstublieft contact op.

naar top pagina