Ongerepte-Natuur.nl

menu

Website vernieuwd

 

Utrecht, 14 mei 2014

 

De website Ongerepte-Natuur.nl is onlangs geheel vernieuwd en is inmiddels de meest uitgebreide website over wildernisnatuur in Nederland. De in 2007 opgerichte website bevat een handig overzicht van natuurgebieden in Nederland waar natuurbeschermingsorganisaties nauwelijks meer ingrijpen en waar de natuur weer haar eigen gang mag gaan.

Sinds vorig jaar de bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis in de top 10 van best bezochte films van 2013 belandde, staat de wildernisnatuur volop in de schijnwerpers. Hoewel eind 19e eeuw ons laatste oerbos werd gekapt, keert de wilde natuur inmiddels voorzichtig weer terug. Sinds de jaren tachtig zijn her en der in het land stukken landbouwgrond weer teruggegeven aan de natuur. De natuur kwam daar op eigen kracht en vaak onverwacht snel terug. Binnen enkele decennia keerden ook allerlei diersoorten weer terug, die soms al eeuwen waren verdwenen uit ons land. Bever, otter, zilverreiger en zeearend zijn in steeds meer natuurgebieden te zien. En als klap op de vuurpijl: de wolf kan elk moment vanuit Duitsland het oosten van ons land binnenlopen.

Website Ongerepte-Natuur.nl laat zien dat er ook nu al veel valt te ontdekken en te beleven in de wilde natuur. Ook bevat de non-profit website veel informatie, filmpjes en foto's van aansprekende diersoorten die in de Nederlandse wildernisnatuur thuishoren zoals edelhert, wisent, lynx en de bruine beer. Ook laat de website zien dat de Noordzee weer een rijke zee kan worden met soorten als blauwvintonijn, dwergvinvis, haringhaai -een nauwe verwant van de beruchte witte haai- en een bijna 3 meter lange roggensoort, de vleet. De website laat zien dat de zeer vruchtbare rivierdelta van Nederland veel potentie biedt voor nieuwe, spectaculaire wildernisnatuur. Op termijn kan die nieuwe natuur zich zelfs kan gaan meten met de wilde natuur van de Serengeti of Yellowstone. Stefan Pasma, de oprichter van de website zegt daarover: "De wildernisnatuur van Nederland is als een slapende prins die alleen nog maar wakker gekust hoeft te worden"

naar top pagina