Contact

Contact

Over de website Ongerepte-Natuur.nl

In 2007 heeft Stefan Pasma deze website opgericht omdat hij op zoek was naar een overzicht van natuurgebieden in Nederland die een wildernis-achtig karakter hebben. Dit overzicht bleek er niet te zijn dus hij besloot dat toen zelf te maken. Uit dit online-overzicht is toen de website Ongerepte-Natuur.nl ontstaan. De non-profit website trekt momenteel zo’n 4.000 bezoekers per maand. Ook komt de website regelmatig in het nieuws.

De website heeft als doel om meer bekendheid te geven aan de -mogelijkheden van- wilde natuur in Nederland, de Noordzee en de Waddenzee. Met wilde natuur wordt bedoeld: natuur die zijn eigen gang (weer) mag gaan en waarbij de mens in principe niet meer ingrijpt.

© Stefan Pasma, Ongerepte-Natuur.nl
Stefan Pasma in de Millingerwaard

Over Stefan Pasma

Stefan Pasma werd al vroeg gegrepen door de natuur. Al tijdens zijn derde levensjaar ging hij vol verwondering op zijn knieën voor de rood-met-witte-stippen-paddenstoelen, de bekende vliegenzwam. Boeken als De grote droogte in waterland en Natuur uitschakelen, natuur inschakelen zette hem op het spoor van het bestaan én de mogelijkheden van zelfredzame, robuuste natuur in Nederland. Na zijn studie Milieuhygiëne in Wageningen heeft hij samen met Ruud Lardinois, Tom Bade en Luc Jans het opiniërende tijdschrift over natuurontwikkeling Nieuwe Wildernis opgericht. Stefan bedacht ook de naam Nieuwe Wildernis voor het tijdschrift. Het blad kwam voort uit de nieuwsbrief Molm van Stichting Kritisch Bosbeheer.

Stefan Pasma publiceert in landelijke dagbladen, vakbladen, op internet en hij twittert. Als publicist (stefanpasma.nl) schrijft hij onder andere over thema’s als wilde natuur, maatschappelijke kwesties en verkeer en vervoer. Daarnaast is hij werkzaam bij de gemeente Utrecht. Stefan woont in Utrecht.

Waar zijn de wildernis foto’s gemaakt?

De foto’s van wildernisgebieden zijn allemaal gemaakt in Nederland. Het gaat om diverse locaties in het Biesbosch-Haringvliet Deltagebied, Nationaal Park Drents-Friese Wold, Gelderse Poort, Grenspark Limburg, Lauwersmeer, Noordzee, Veluwe, Waddenzee en Vlieland. De foto’s zijn gemaakt met een compact camera, type Panasonic Lumix DMC-TZ18 en TZ-100. Deze foto’s van Ongerepte-Natuur.nl zijn vrij te gebruiken mits de volgende bronvermelding (met link) bij de foto wordt geplaatst: © Stefan Pasma, Ongerepte-Natuur.nl

Contact?